BENTE ANKER ANDERSEN TUVNES


CHEF -OVNER AT GALLERI JARLSBERG • KUNSTNER AT KULTURARKITEKTENArbeider som kunstner på fulltid.


Jobber daglig med å finne spennende prosjekter jeg kan forske på og fordype meg i.

Jeg er opptatt av å utforske forskjellige retninger og teknikker,

derfor kan det gå svært lang tid mellom hver gang jeg presenterer mine arbeider.

Arbeidet med "beehippie"  utstillingen tok 6 år. Siste prosjekt er Solitude & Disposed..Akryl/oljemaling,

Trykk, (dyptrykk og digital)

Bilder i blandet materialvalg som lys, stoff, tre etc.

Samtidskunst

Blandet teknikk: maling,og installasjoner.

Foto og film

OM MEG


Jeg kom til verden i Nord-Norge, men vokste opp i Porsgrunn. Som første jente i Norge tok jeg maskinlinjen og handelsskolen i Porsgrunn. Etter endt utdannelse arbeidet jeg 7 år som tegner i Skiensfjordens Kommunale Kraftselskap før jeg startet mitt eget selskap "Design & Marketing".


Jeg arbeidet med Design & Marketing i 10 år og hadde i en periode opp til syv ansatte. Oppgavene til Design & Marketing hadde stor bredde og vi hadde meget utfordrende og spennende kunder. Vi hadde et godt rykte innen hustegning, elektro, interiør og markedsføring. Vi var også godt annerkjent som tegnekontor.


Fra 1994 til 2005 arbeidet jeg for Cala Invest AS på Beitostølen som kreativ konsulent. Der var jeg med på utvikling av hyttefelt og interiørarbeid med nye og eksisterende hytter og hoteller. Jeg arbeidet mye denne tiden med innendørs maling og brukte T.Kittelsens samt egne motiver. Med utgangspunkt i opplevelser fra fjellet begynte jeg å male større bilder. Jeg har hatt flere utstillinger på Radisson Blu Mountain Resort,  Beitostølen og har solgt flere bilder til kjente norske personer, bedrifter og hytteeiere.


I løpet av mitt liv har jeg hatt mange reiser ut i verden som har gitt meg inspirasjon. Reisene har gitt meg en dypere forståelse av mennesker og landene jeg har besøkt.


For å komme videre og kun arbeide med kunsten, følte jeg behov for å ta en form for etterutdanning. Valget falt på Norges Kunstfagskole ved NISS i 2004/05 og 2006/7. Der tok jeg ett år med tegning og maling, samt et år med visuell media. Andre året  med fordypning i visuell media hadde hoved fokus på samtidskunst.  Min erfaring med samtidskunst vil nok prege noe av arbeidet mitt framover. Jeg liker uttrykk med mange inntrykk.


Har også tatt utdannelse i healing og helsekost, noe som inspirerer meg. Jeg liker å lage god og riktig mat, og har også tid

med noen for hjelp med tankekaos og bistand til rydding i eget liv. Det er ikke lett å lese sitt eget bilde. For denne tiden tar jeg 

400 kr for 45 minutter, avtales på tlf +47 99699980.


For tiden henter jeg inspirasjon i Juan Les Pins Antibes, Frankrike deler av året. Arbeider også der om noen er interessert.


Akkurat nå er i en arbeidsperiode med AI som fokus og vil bruke endel tid på det. Noen av mine AI bilder vil også bli malt i 2023/24


Mitt engasjement skal synes på kunsten jeg skaper. Betrakteren skal ha en egen følelse for bildene de velger å eie.

GALLERI JARLSBERG

Adresse: Kjeldåsgata 15, 3074 Sande i Vestfold, Norway. E-mail: benteanker.t@gmail.com Mobil: +47 99699980.


Utformer av hjemmesiden: Ingrid Friestad 


Copyright © All Rights Reserved